VIDEO//Israel-Palestina: Conflictul a escaladat din nou

În Orientul Mijlociu, încetarea focului a fost din nou încălcată: Israelul a lansat un atac cu rachete asupra Fâșiei Gaza. Potrivit armatei israeliene, atacul a fost efectuat ca răspuns la lansarea de baloane de către palestinieni cu un amestec de combustibil. În această săptămână, acestea au provocat incendii în Israel, iart terenurile agricole și pădurile din țară au ars.

La rândul lor, reprezentanții Hamas au spus că baloanele reprezintă un răspuns la marșul naționaliștilor israelieni din Ierusalimul de Est. Palestinienii au considerat evenimentul drept o provocare și s-au ciocnit cu poliția, care i-a împrăștiat cu tunuri de apă.

Aceasta este a doua încălcare a încetării focului în Orientul Mijlociu, de la sfârșitul conflictului puternic de 11 zile, luna trecută.

Atacurile aeriene din această săptămână reprezintă prima escaladare a situației sub noul guvern israelian. Duminica trecută, naționalistul de dreapta Naftali Bennett l-a succedat lui Benjamin Netanyahu, care a stat la putere de 12 ani.

Comments (0)
Add Comment