VIDEO/ Judecătoria din sectorul Ciocana, care examinează cererea de arestare pentru 30 de zile a Procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a luat o pauză de 1 oră

Judecătoria din sectorul Ciocana, care examinează cererea de arestare pentru 30 de zile a Procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a luat o pauză de 1 oră.

Scandal la Judecătoria din sectorul Ciocana, după ce procurorul Victor Furtună nu i-a permis avocatului Procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo să discute cu clientul său, decât în prezența mascaților de la SIS. Vasile Gafton, avocatul lui Stoianoglo: „Procurorul nu permite ca mascații să iasă din birou să avem o întâlnire confidențială. Prin acest fapt se dovedește încă odată că urmărirea penală se desfășoară cu abuzuri. Clientul nostru nu-și poate excercita dreptul la apărare”.

A fost schimb de replici pe culoarele Judecătoriei din sectorul Ciocana între procurorul pe „cazul Stoianoglo” și deputatul BCS, Grigore Novac. Deputatul l-a acuzat pe procuror că ar exacuta indicațiile guvernării, în timp ce procurorul Victor Furtună susține că acționează corect și independent.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo este bănuit că și de coruperea pasivă şi excesul de putere la revizuirea cauzei penale devenite irevocabile în privința lui Veceslav Platon. Informația a fost oferită presei de către procurorul pe caz, Victor Furtună. El a mai spus că un alt cap de acuzare ține de perioada în care Stoianoglo a fost deputat. Procurorul general suspendat mai este bănuit de faptul că soția acestuia ar deține o cotă parte în capitalul social al unei companii, pe care Stoianoglo nu a declarat-o. La fel, mai este bănuit de eliberarea îndemnizației unice de concediere a unui procuror în contradicție cu prevederile legale.

Comments (0)
Add Comment