VIDEO/ Lider de partid din Moldova, face voluntariat de partea rusă în Ucraina: „Ne îndeplinim misiunea”

Președintele Partidului Regiunilor din Republica Moldova, Alexandr Kalinin, strânge ajutor sub formă de bani pentru a cumpăra căști, drone, veste antiglonț, destinate soldaților ruși, în Ucraina. Cel mai recent video publicat de acesta este de acum 3 zile, în care apare în uniformă militară, inclusiv o șapcă cu simbolul „Z”, relatează Unimedia.
Potrivit sursei, acesta s-ar afla în Donbas.

„Asta este situația aici. Ne îndeplinim misiunea. Aici e foarte periculos, dar lucrăm. Nu ne pierdem simțul umorului, ne ajută”, a spus acesta într-un video.

Precizăm că, Alexandr Kalinin este președintele Partidului Regiunilor din Republica Moldova, înregistrat la 18 octombrie 2011. Partidul a fost fondat de fostul bașcan al Găgăuziei, Mihail Formuzal. Kalinin se prezintă drept lider al diasporei moldovenești din Rusia și membru al unei comisii pentru migranți pe lângă președinția rusă. Este un promotor înflăcărat al apropierii Republicii Moldova de Rusia, al renunțării la parcursul european, declarării limbii ruse ca a doua limbă de stat.

La alegerile parlamentare anticipate din 2021, Kalinin a fost protagonistul unui scandal în timpul unei dezbateri electorale la postul de televiziune Pro TV Chișinău, când a aruncat cu sticlă de plastic cu apă, nemulțumit că moderatoarea nu-i adresa întrebările în limba rusă. La alegerile, Partidul Regiunilor a fost votat de 1264 de alegători, ceea ce reprezintă mai puțin de 0,09% din totalul voturilor valabile.

Alexandr KalininRusiaUcraina
Comments (0)
Add Comment