VIDEO/ Liderul CUB nu exclude organizarea alegerilor parlamentare anticipate: „Există o probabilitate foarte mare”

Nici după numirea unui nou Cabinet de miniștri, Guvernul și Parlamentul de la Chișinău nu s-au ridicat la nivel așteptărilor. Iar faptul că dialogul între autoritățile centrale și cetățeni rămâne la un nivel extrem de jos va duce la organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Astfel se vor derula lucrurile în politica moldovenească în perioadă următoare, mai exact în 2024, a declarat liderul Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

„Tot așa după cum foarte multe Parlamente au avut mandatul întrerupt atunci când nu au mai putut trage. Deci, există o probabilitate foarte mare ca în 2024 să existe două tipuri de alegeri, concomitent ori separat. -Prezidențialele și parlamentarele? -Sigur. Și este suficient să vă uitați pe felul în care se comunică între Guvern și populație și veți înțelege motivele unui asemenea scenariu”, a spus Igor Munteanu.

Dar până atunci, în Republica Moldova urmează alegerile locale generale, iar Igor Munteanu nu exclude că CUB-ul ar putea susține în lupta pentru Primăria Chișinău, dar numai cu anumite condiții, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„-Dacă ne va convinge, prin dialog și consultări, vom lua o decizie națională. Dacă nu ne va convinge, vom merge pe candidatul nostru, care ar trebui să fie locomotiva unei echipe foarte interesante pe care o construim acum. -Cică doamna Natalia Gavrilița va fi candidatul PAS-ului. -Dacă nu ne-a convins în calitate de prim-ministru, nu ne va convinge nici în calitate de candidat la funcția de primar al Chișinăului”, a adăugat liderul CUB.

Anterior, CUB, printr-un ziar online, a adus mai multe critici la dresa PAS-ului, menționând că, partidul de guvernământ este incapabil să administreze o asemenea situație de criză generalizată, deoarece nu există transparență în actul guvernării, iar interesele de partid au paralizat întreaga societate.

Alegeri anticipateCUBIgor MunteanuPASPrimăria Chișinău
Comments (0)
Add Comment