VIDEO/ Mai mulți șoferi din orașul Căușeni au fost trași pe dreapta. Poliția a organizat o acțiune de informare a șoferilor

Mai mulți șoferi din orașul Căușeni au fost trași pe dreapta. Se întâmplă după ce Inspectoratul de Poliție Căușeni a intensificat controalele conducătorilor auto și a organizat o acțiune de informare a șoferilor. Activitatea are drept scop prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere, sensibilizarea șoferilor asupra neadmiterii încălcărilor regulilor circulației rutiere și informarea asupra consecințelor ce pot surveni în urma nerespectării acestora.

„În legătură cu faptul că se petrece, adică se execută planul Inspectoratului General al Poliției ce ține de reducerea numărului accidentelor rutiere pe teritoriul Republicii Moldova, vă dăm câte o pliantă ce ține de respectarea regimului de viteză în localități și în afara lor, fiindcă avem foarte multe accidente rutiere. Totodată, vă preîntâmpinăm să nu consumați băuturi alcoolice la volan, dat fiind faptul că, iarăși sunt cauze care duc la accidente rutiere, soldate cu decesul persoanelor. Cu atât mai mult, începând cu luna septembrie, pedepsele sunt înăsprite.”

Conducătorii auto stopați în trafic spun că astfel de acțiuni ar trebui să aibă loc mai des.

„Foarte binevenit, pentru că majoritatea populației studiază, vede care este numărul de accidente. Câte cazuri mortale sunt.”

„Da, viața are prioritate și la cei mici și la cei mari.”

„Cinstit să vă spun, nu am nicio părere, fiindcă eu merg o dată în lună cu mașina. Ori, poate o dată în trei luni. Aceștia care merg mai des poate știu mai bine.”

„Sunt mai des întâlnite, deoarece așa-i perioada. Vin de peste hotare cetățenii noștri înapoi și de asta s-a mărit numărul de mașini pe drumuri. Un pic de neatenție și alte condiții.”

Potrivit poliției, scopul unor asemenea campanii este de a informa cetățenii despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le respecte în traficul rutier.

„Activitatea noastră de astăzi are menirea de a reduce numărul accidentelor rutiere în traficul rutier, deoarece în ultima perioadă se atestă un număr mai mare de accidente rutiere care se comit pe traseele naționale și de aceea venim cu un mesaj către conducătorii auto de a fi mai prudenți. De a se urca la volan în stare normală. Să nu fie băuți sau să fie în stare de somnolență. Să conducă conform regulamentului circulației rutiere în vigoare.”

Măsurile de informare a conducătorilor auto au loc în perioada 15-25 august.

accidente rutiereCăușeniinformarepoliție
Comments (0)
Add Comment