VIDEO/ Maia Sandu, despre summitului Comunității Politice Europene: „UE va fi mai bogată cu Moldova parte din ea”

Pe 1 iunie, Republica Moldova va fi gazda summitului Comunității Politice Europene. Pentru prima dată, țara noastră va găzdui aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

În cadrul unei conferință de presă, președintele Maia Sandu a ținut să ofere mai multe detalii cu referire la eveniment și a precizat că Summitul Comunității Politice Europene va avea loc în localitatea Bulboaca, în cadrul complexului vitivinicol Castel Mimi.

Vrem să fim parte integrantă a pieței europene, să vindem tot mai multe produse moldovenești în țările UE, să ne conectăm în rețeaua de transport europeană, așa încât moldovenii să poată călători mai ușor, mai ieftin și mai repede. Dorim să contribuim la o Europă mai bine conectată și mai stabilă.Vrem să demonstrăm că suntem un partener de încredere, gata să contribuie activ la consolidarea unității și securității pe continentul european”, a declarat șefa statului.

Totodată, Maia Sandu a precizat că costurile pentru organizarea acestui eveniment vor fi asigurate de Guvernul țării, iar o parte din cheltuieli vor fi acoperite de Consiliul Uniunii Europene.

„Bulboaca va deveni localitatea moldovenească ce a găzduit 50 de președinți și prim-miniștri europeni. Dintr-o zonă gri și necunoscută multora, Moldova va deveni pe 1 iunie centrul Europei. Să ne implicăm cu toții pentru a arăta că Republica Moldova este un stat democratic, solid, responsabil și dedicat integrării europene. Că Moldova este o țară frumoasă. Și că Uniunea Europeană va fi mai bogată cu Moldova parte din ea”, a mai spus șefa statului.

Pe 1 iunie, țara noastră va fi gazda summitului Comunității Politice Europene, un moment simbolic care reprezintă atât o recunoaștere internațională pentru țara noastră, a accentuat Maia Sandu.

Maia SanduSummit-ul Comunității Politice EuropeneUniunea Europeană
Comments (0)
Add Comment