VIDEO/ Militarii Armatei Naționale a Republicii Moldova au defilat în capitala României, de Ziua Națională

Un contingent de militari moldoveni a participat la parada militară care a avut loc joi, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. Detașamentul moldovenesc, format din 16 ofiţeri, soldați și sergenți ai Companiei Garda de Onoare din Regimentul de Stat Major au defilat în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti, alături de militari din România, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și din țările aliate contribuitoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Precizăm că formaţia Armatei Naţionale, a fost condusă de căpitanul Vitalie Josan, iar drapelul de stat a fost purtat de sergentul Sergiu Cebîrciu.

Potrivit presei din România, la parada militară de Ziua Naţională a României, au participat aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din principalele instituții ale statului.

De asemenea, la paradă au defilat reprezentanţi ai Grupului de Luptă al NATO dislocat în România.

La parada militară din capitala României au asistat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

Armata NaționalăRomâniaZiua Națională a României
Comments (0)
Add Comment