VIDEO// Nicolae Sulac ar fi împlinit astăzi 85 de ani

Regretatul cântăreţ de muzică populară Nicolae Sulac, Artist al Poporului, cavaler al „Ordinului Republicii” şi laureat al Premiului de Stat, fost solist al Orchestrei de muzică populară ”Lăutarii”, considerat ”rapsod al neamului”, ar fi împlinit astăzi 85 de ani.

S-a născut în 1936 în satul Sadâc, județul Cahul, în prezent raionul Cantemir. Copilăria şi-a petrecut-o într-un orfelinat. Tot acolo au ajuns sora Elena şi fratele Ion.

A fost solist în Orchestra Ansamblului „Joc”, cu care a avut turnee prin Moldova, fostele republici sovietice, Finlanda, Franța, Germania, Iugoslavia, Polonia. Pentru a-și completa repertoriul, aduna de prin satele Moldovei cele mai frumoase creații populare.

El însuși a compus cântece, majoritatea fiind incluse în Fonoteca de Aur a Republicii Moldova. În prezent, numele său îl poartă Palatul Naţional din Chişinău un festival naţional de muzică al tinerilor interpreţi de folclor, Şcoala de muzică din oraşul Floreşti şi Liceul Teoretic cu profil de arte din capitală.

 

Comments (0)
Add Comment