VIDEO/ O zi de misiune a pompierilor moldoveni detașați în Grecia

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, detașați în Grecia, au relatat într-un clip video activitatea pe care o realizează pe parcursul zilei fiind în misiune. Potrivit pompierilor, ziua de muncă începe la 08:00 dimineața cu verificarea echipamentelor și asigurarea că acestea funcționează. După această etapă urmează alinierea echipei pentru revista de front. Aici se alătură ofițerii de legătură din Grecia, care prezintă cele mai importante obiective pentru întreaga zi, dar și misiunile care trebuie îndeplinite. Centrul de comandă este locul unde se iau decizii, dar și punctul strategic al misiunii. Aici echipele mixte discută și planifică fiecare detaliu pentru intervenții.

„Centrul de comandă este locul unde se unesc toate informațiile esențiale, fie că provin din teren sau de la patrulele noastre. Fie de la sateliți sau de la alți perteneri internaționali. Fiecare decizie luată aici are un impact direct asupra modului în care desfășurăm misiunea.”

Mai târziu echipa de pompieri din Republica Moldova efectuează patrularea zonelor, dar și antrenamente practice.

 „Scopul principal al acestor antrenamente este de a perfecționa abilitățile și de a ne adapta la speficiul incendiilor de vegetație din această regiune.”

În comun cu ofițerii de legătură din Grecia se deplasează pe teren pentru monitorizarea zonelor vulnerabile.

„Cu ofițerii de legătură din Grecia ne deplasăm în teren pentru a monitoriza zonele vulnerabile și pentru a ne asigura că suntem mereu pregătiți să interveinm rapid și eficient.”

În cazul izbucnirii unui incendiu real sunt lăsate toate activitățile planificate și se îndreaptă fără ezitare către locul intervenției, alături de colegii eleni.

„În cazul unui incendiu forestier real lăsăm imediat toate activitățile planificate și ne îndreptăm fără ezitare către locul intervenției alaturi de colegii noștri eleni. Prioritatea noastră este să reducem cât mai mult timpul de răspuns, deoarece în fiecare minut contează controlul și delimitarea propagării incendiilor forestiere.”

De la începutul programului de pre poziționare în Republica Elenă, pompierii moldoveni au lichidat șapte incendii de proporții și au efectuat 17 misiuni de patrulare în zonele afectate.

GreciaIGSUincendiimisiunepompieri
Comments (0)
Add Comment