VIDEO/ Oamenii din nordul țării au început să se pregătească pentru iarnă. „Prețul este de 1.500 pentru un metru cub. Am văzut în sat mașina și am luat de la mașină”

Oamenii din nordul țării au început să se pregătească pentru iarnă. Mulți deja și-au procurat lemne pe care le-au depozitat prin gospodării. Totuși, potrivit cetățenilor care se încălzesc cu lemne prețurile din acest an bat la buzunar, transmite TV Nord

MARIAN MUNTEANU, locuitorul satului Băhrinești, raionul Florești: „Despicăm lemne, ne pregătim pentru iarnă, pentru căldură. Am comandat de pe internet, a venit omul, a adus acasă, 1.400 cubul, zece cuburi 14 mii. Foarte mari, pentru un tânăr merge, dar pentru un pensionar sunt foarte mari. Pe iarna aceasta cred că o să-mi ajungă, zece cuburi cred că o să ajungă.”

Unii au cumpărat masa lemnoasă de la comercianții ambulanți care circulă prin sate.

RADU DOBOȘ, locuitorul satului Băhrinești, raionul Florești: „Prețul e 1.500 pentru un metru cub. Am văzut în sat mașina și am luat de la mașină. Ne-am aprovizionat la moment numai că din ce în ce, din an în an tot mai scumpe și mai scumpe. Mai ales pentru cei mai în vârstă, care nu prea lucrează, nu că nu prea lucrează dar deja sunt la pensie e foarte greu să-și cumpere câte cuburi de lemne.”

MIHAIL DOBOȘ, locuitorul satului Băhrinești, raionul Florești: „Iată avem pe la iarnă, să se răcească oleacă și le începem și pe acestea. Aici sunt vreo 15 cuburi, noi am dat pe cub cu vreo două luni de zile în urmă 1.500 de lei. Și mai pe scurt, pe iarnă cam suntem pregătiți.”

Cei care încă nu au reușit să-și procure lemne o pot face de la cel mai apropiat ocol silvic. 

ION RUSU, directorul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Bălți: „Da acum la moment noi suntem pregătiți, la moment în stoc noi dispunem de 4.500 de metri steri de lemn de foc tare, dintre care 120 de metri steri de lemn rășinos și lemn moale 40 de metri steri. Suntem pregătiți. Prețul nu va fi scumpit, sunt acum în discuții, poate să reducem din prețul dat, că e prea scump.”

Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Bălți vinde lemnul tare de la 918 până la 1.215 de lei, iar lemnul moale și rășinos cu 540 și 594 de lei pentru un metru ster.

iarnalemnepregătiri
Comments (0)
Add Comment