VIDEO/ Oficiul Medicilor de Familie din satul Gordinești, raionul Edineț este într-o stare deplorabilă. Cupola de la intrare poate să se prăbușească în orice moment

Oficiul Medicilor de Familie din satul Gordinești, raionul Edineț este într-o stare deplorabilă. Cupola de la intrare poate să se prăbușească în orice moment, iar cea mai mare parte a clădirii este plină de fisuri. Nici condiții pentru pacienți practic nu sunt. Oamenii spun că starea punctului medical demult este deplorabilă, transmite TV Nord.

„De când eu sunt aici pot să zic că punctul acesta reparație nu știu, nu a avut. Era vorba să-l mute și să facă și tot nu s-a făcut până în timpul de față așa și șade. Sănătatea dacă nu ai unde și…, sunt iaca sate împrejur și ambulanță (au), chiar Feteștiul e de o zvârlitură de Bălți, da acolo și ambulanțele, o picurătoare, ori de acestea, dacă îți pune o picurătoare, ai unde ședea pe un pat, da aici, așa cum este.”

„Când am intrat înăuntru, îmi trebuia un certificat, când m-am uitat la podul acela cela ce crăpături are, m-am uitat Doamne ferește. Avea să cad în cap. Mai tare te calicești decât te lecuiești.”

„Nu arată chiar bine. Tot e demult, tot e demult așa răschiat înăuntru mai merge, da afară aici la intrare îi foarte urât.”

„Așa stau, da ce o să facă? Dacă omul e bolnav unde o să se ducă. Situația e agravată. Ați văzut și singuri, ar fi de dorit ca guvernarea și toți acei de la conducere să mai iasă oleacă de prin cabinet și să mai vadă cum mai trăiește lumea și la sate.”

Atât conducerea oficiului medical, cât și autoritățile locale sunt în așteptarea unui nou edificiu. Oficiul Medicilor de Familie Gordinești deservește peste 2.000 de persoane.

EdinețGordineștispital
Comments (0)
Add Comment