VIDEO// Paradă fastuoasă la Tiraspol. Krasnoselski: „Ce este Rusia pentru Transnistria este absoult clar: este un apărător, este un pacificator”

Parada fastuoasă, organizată în piața din centrul Tiraspolului, pentru a marca 31 de ani de la autoproclamarea așa-numitei republici moldovenești nistrene. La eveniment a fost prezent liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care a declarat că, în ultimii ani, Transnistria a înregistrat succese în mai multe domenii.

Potrivit lui Krasnoselski, experiența „republicii” merită respect și învățare.

(Vadim Krasnoselski, „liderul” de la Tiraspol)

„În ultimii ani, am reușit să obținem multe succese în industrie și agricultură, medicină, educație, știință, cultură și sport, adică, împreună, facem Transnistria una modernă. Cât nu va fi de greu, dar noi vom continua”.

El a reamintit că, în timpul prăbușirii URSS, „pe care mulți au regretat-o ​​doar în conversațiile lor din bucătărie, oamenii din Transnistria s-au ridicat pentru a păstra un singur stat”.

Potrivit presei de acolo, 18 echipe ceremoniale cu un total de aproximativ 1300 de persoane au participat la parată. Toate structurile de putere din Transnistria au fost reprezentate aici. În rânduri erau atât tineri cadeți, precum și așa-numiții „veterani” care au apărat regiunea în timpul războiului de pe Nistru, în 1992.

Comments (0)
Add Comment