VIDEO/ Partidul Național Moldovenesc propune redenumirea Parlamentului R. Moldova în Sfatul Țării

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, Partidul Național Moldovenesc (PNM) a propus redenumirea Parlamentului Republicii Moldova în Sfatul Țării. Solicitarea în acest sens a fost vociferată de către liderul formațiunii, Dragoș Galbur, în cadrul unui briefing de presă susținut în fața clădirii Legislativului de la Chișinău.

„Astăzi, rescriem istoria. Sfatul Țării a fost prima instituție democratică din istoria modernă a Moldovei din stânga Prutului cu o contribuție vitală în obținerea autonomiei față de Rusia, în crearea Republicii Democratice Moldovenești și la Unirea cu România”, a menționat președintele PNM, Dragoș Galbur.

În context, acesta a anunțat că membrii formațiunii au lansat o petiție în acest sens, adresată președintelui Parlamentului, Igor Grosu.
„Această schimbare de nume va sublinia importanța pe care o acordăm valorilor noastre naționale și va reprezenta un simbol puternic al unității noastre ca popor”, a mai subliniat Dragoș Galbur.
Partidul Național Moldovenesc, condus de Dragoș Galbur, se revendică drept moștenitorul moral al partidului istoric Național Moldovenesc din 1917 care a sprijinit unirea. Așadar, denumirea Sfatul Țării ar transmite un mesaj puternic de unitate, solidaritate și conexiune cu poporul, susțin membrii noului Partid Național Moldovenesc.
Amintim că, la 10 martie curent, Partidul Național Moldovenesc a fost înregistrat oficial la ASP.

PNM are 1.075 de membri și sediul în Chișinău.

Dragoș GalburPNMZiua Unirii Basarabiei cu România
Comments (0)
Add Comment