VIDEO/ Pompierii moldoveni, detașați în Grecia, continuă să lupte cu flăcările

Echipa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova, detașată în misiune de pre-poziționare este implicată la stingerea mai multor focare devastatoare de ardere a vegetației uscate și de pădure în Republica Elenă.

Potrivit instituției, în după amiaza zilei de 11 august, un incendiu puternic a afectat orașul Varnavas din prefectura Attica.  În urma condițiilor meteorologice cu temperaturi ridicate și umiditatea scăzută, focul s-a răspândit brusc spre zona rezidențială, afectând casele localnicilor. Aici, pe o suprafață de aproximativ un hectar, mai multe case au fost cuprinse de foc, iar eforturile echipelor mixte de intervenție au fost concentrate la stingerea incendiului și  protejarea locuitorilor și a proprietăților acestora din acea zonă.

Către ora 18:30, salvatorii moldoveni, lucrând de comun cu echipele locale de intervenție, au reușit să salveze din flăcări trei persoane, 10 case de locuit și cinci autovehicule. Intervenția a durat până în dimineața zilei de 12 august.

De asemenea, în dimineața zilei de azi, echipa a primit o nouă misiune de la autoritățile elene în apropierea orașului Atena.  Pompierii IGSU au fost antrenați în teren pentru lichidarea consecințelor incendiilor.

Amintim că, pe 29 iulie, alți 20 de pompieri, care formează echipa de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU au fost detașați în Republica Elenă pentru a înlocui primul grup. Misiunea de Pre-poziționare va dura până la data de 15 august, iar pompierii vor fi implicați zilnic în misiuni de monitorizare, patrulare și stingere a eventualelor focare în locațiile stabilite de forțele locale.

 

GreciaIGSUincendii
Comments (0)
Add Comment