Video//„Pot fi construite clădiri înalte lângă Circ”

Iurie Povar, Președintele Uniunii Arhitecților din Moldova și Președintele Consiliului Național pentru Monumentele Istorice, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că n-ar fi o mare problemă dacă-n zona Circului ar fi construite clădiri înalte, după mai multe propuneri venite din partea unor agenți economici.

Povar spune că nu este niciun pericol pentru clădirile situate în apropiere.

„Teritoriul propus pentru edificarea complexului este proprietate privată pe care sunt amplasate niște construcții rezidențiale aproape de ruinare, părăsite și care practic astăzi nu pot fi utilizate din cauza situației avariate”.

Povar spune că Circul este nominalizat ca un obiect construit în perioada comunistă și nu poate fi calificat ca obiect de arhitectură.

„Dacă mergem spre sectorul Râșcani, pe partea dreaptă, a fost edificată o clădire cu multe nivele, care practic a pus începutul unor porți simbolice de intrare în sectorul Râșcani. Evident că acest edificiu cere și o reflecție pe partea opusă a străzii, ceea ce a fost propus de autorii conceptului complexului.Această finalizare a porților va fi benefică din două direcții: spre sectorul Râșcani și din sectorul Râșcani-Centrul capitalei”. 

Povar a declarar că terenul pentru construcții este favorabil pentru a executa clădiri înalte. Se vor calcula toate sarcinile asumate și va fi redistribuită sarcina ca să nu afecteze clădirile din jur. Compania care urmează să construiască complexul locativ a ridicat mai multe discuții aprinse în rândul unor politicieni, urbaniști și chiar Primărie, proiectul fiind criticat.

Comments (0)
Add Comment