VIDEO/ Premierul României, despre construcția Autostrăzii Unirii până la Chișinău: „O explozie de investiții și o primă conectare, la nivel de infrastructură”

O explozie de investiții și o primă conectare, la nivel de infrastructură, a R. Moldova cu Uniunea Europeană. Așa descrie premierul României, Marcel Ciolacu, inițiativa de a extinde Autostrada Unirii A8 și în stânga Prutului, până la Chișinău. Oficialul de la București susține că amplul proiect, lansat deja în România, face parte dintr-o listă mai mare de proiecte de interconexiune cu Republica Moldova.

(Marcel Ciolacu, prim-ministrul României)

„Mai avem de făcut o investiție. Să legăm Iașul de Chișinău. Republica Moldova, pe căi ferate, este prizoniera sistemului rusesc, tot sistemul este pe ecartament lat, și în momentul în care lungești autostrada de la Iași până la Chișinău, în acel moment se face prima conectare a Republicii Moldova cu Europa. Și normal că va fi și o explozie de investiții pentru Republica Moldova”.

Autostrada „Unirii” va avea o lungime de peste 300 de kilometri, de la Târgu Mureș și până la frontiera cu Republica Moldova, în zona satului Ungheni din județul Iași.

 

Comments (0)
Add Comment