VIDEO/ Primul contingent al Armatei Naționale a fost detașat în Liban

După Kosovo, soldații Armatei Națională se vor implica și într-o misiune de menținere a păcii în Republica Liban. Astfel, marți, primul contingent moldovenesc a fost detașat în acest sens.

Prezent la eveniment, președintele țării Maia Sandu a declarat că această participare reconfirmă nivelul înalt de pregătire al militarilor noștri.

„Participarea militarilor moldoveni la misiunea de pacificare UNIFIL reconfirmă nivel înalt de pregătire și de profesionalism, dar și direcția dezvoltare și perspectivele de viitor ale forțelor armate ale Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, ministrul Apărării în exercițiu, Anatolie Nosatîi a adăugat că această misiune este un nou început pentru Armata Națională, ținând cont că misiunea UNIFIL este prima sub egida ONU la care Moldova detașează un contingent de militari.

„Prin detașarea dumneavoastră în misiune, Republica Moldova demonstrează că nu este doar un consumator de securitate, dar este și un contribuitor la securitatea internațională”, a menționat Anatolie Nosatîi.

La fel ca în Kosovo, militarii noștri vor activa în cadrul zonei de responsabilitate a comandamentului forțelor italiene. În context, Ambasadorul Italiei la Chişinău, Lorenzo Tomassoni, a menționat că, împreună, exportăm securitate în lume la scară globală.

Primul contingent Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban al Armatei Naţionale este format din 32 de militari, care vor executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare a ariei de responsabilitate. Decizia de detaşare în misiunea UNIFIL a fost aprobată de Parlamentul de la Chișinău în noiembrie 2021.

Anatolie NosatâiArmata NaționalăLibanMaia SanduMinisterul Apărării
Comments (0)
Add Comment