VIDEO/ Primul sunet de clopoțel a răsunat, astăzi, în mai multe școli din țară

Primul sunet de clopoțel a răsunat, astăzi, în mai multe școli din țară. Absolvenții școlilor, cât și elevii din clasele mai mici au spus că sunt pregătiți pentru un nou an de studii. La rândul lor, părinții au menționat că sunt copleșiți de emoții, transmite TV Nord

MARIUS PLEȘCA – LUNCAȘU, elev: „Deci după un an petrecut în  America, cu bursa Flex, am revenit în Republica Moldova plin de ambiții și speranță și cumva inspirat să reușesc să învăț cât de bine posibil în clasa a 12- cea și să-mi întâlnesc așteptările.”

DANIELA TCACI, elevă: „Cu emoții de a cuceri un an nou școlar și de a acumula noi succese. Am fost foarte bucuroasă să-mi întâlnesc prietenii, profesorii și le doresc tuturor un an fericit.”

IANA SANDU, elevă: „Sunt entuziasmată pentru un nou an școlar. M-am bucurat să-mi revăd profesorii și colegii și abia aștept să văd ce-mi rezervă clasa a 12-cea.”

ALEXANDRU SIRIDIUC, elev: „Am venit cu gândurile să învăț bine și să mă ridic pe scările școlare, să fiu deștept, ca în viața mare să-mi fie ușor.”

ANDREEA URUȘCIUC, elevă: „Mi-a fost foarte dor, încât am citit o mulțime de cărți. Astăzi am venit la festivitatea de 1 septembrie cu gânduri foarte bune, să calc scările școlii și să mă duc în clasă și să acumulez cele mai frumoase cunoștințe.”

Anul acesta, la L.T. „Mihai Eminescu” din Bălți se împlinesc 80 de ani de când a răsunat pentru prima dată clopoțelul.

NINA GRAPA, directoarea L.T. „Mihai Eminescu”: „Am început noul an școlar astăzi cu mare bucurie. Am întâlnit toți cei 2060 de elevi care vor fi organizați în 66 de clase și toți cei 115 profesori. Este un an aniversar pentru instituția noastră. Acum, astăzi, instituția face 80 de ani de la înființarea Școlii Moldovenești NR.1, cândva, în baza căreia s-a constituit L.T. „M. Eminescu”.”

Părinții care și-au dus copiii în clasa I sunt copleșiți de emoții și așteptări frumoase.

ALINA BULANCEA, părinte: „Emoții ca de prima oară, dar și ca de a treia oară, pentru că este al treilea copil deja adus în clasa I-a  și am și absolvent în clasa a XII-cea.  Emoții de nedescris. Noi le urăm în primul rând sănătate și putere să facă față la obiectivele și la cerințele din ziua de azi.”

DANIELA BALTA, părinte: „Emoțiile sunt, ca prima dată, neașteptate, emoții plăcute, este și mult așteptată clasa I-a, dar din păcate nu am sesizat când au trecut acești ani, așa de repede. Așteptările sunt mari ca la orice mămică.”

Prima lecție din anul de învățământ 2024-2025 a avut genericul „Împreună pentru pace” și a fost obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private.

Primul sunetscoli
Comments (0)
Add Comment