VIDEO/ Rachete rusești asupra orașului Chasov Yar. Cel puțin 15 persoane au murit, inclusiv un copil

Cel puțin 15 persoane au murit în orașul Chasov Yar, din estul Ucrainei, după ce o rachetă rusă a lovit un bloc de apartamente, iar peste 20 de persoane au rămas sub dărâmături, în timp ce salvatorii au luat contact vocal cu cel puțin trei persoane. Acest lucru a fost raportat duminică de autoritățile locale, menționând că orașul cu aproximativ 12.000 de locuitori a fost lovit de rachete Uragan trase din sistemele de la bordul camioanelor.

„Îi cunoșteam pe toți oamenii care locuiau aici. Și acum ni se spune că un copil mic a murit. Și era o singură familie cu un copil mic, nu mai era. Nu stiu… Irina si un copil mic, de 9 ani. Apoi au venit să-i caute pe ai lor: „Cine a plecat? Cine a fost scos? Cum? Unde? Ce? Nu știu!”.

Rusia neagă atacul asupra civililor, considerând informația „falsă”. Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că „în zona Chasov Yar, arme de înaltă precizie au lovit un hangar cu obuziere americane și militari ucraineni”, care ar fi ocupat poziții în clădiri rezidențiale. Chasov Yar se află la aproximativ 20 de kilometri sud-est de Kramatorsk, un oraș despre care se spune că este o țintă principală pentru forțele ruse care se deplasează spre vest.

Regiunea Donețk, împreună cu regiunea Lugansk, face parte din Donbass, unde separatiștii pro-ruși luptă cu forțele ucrainene din 2014. Săptămâna trecută, rușii au capturat orașul Lysychansk, ultimul bastion important al rezistenței ucrainene din regiunea Lugansk.

Comments (0)
Add Comment