VIDEO/ Rusia a făcut ca duminica să fie o nouă zi tragică pentru orașul Harkov

Rusia a făcut ca duminica să fie o nouă zi tragică pentru orașul Harkov. Potrivit guvernatorului regional, șapte persoane au murit și cel puțin 34 au fost rănite, inclusiv trei copii. Orașul, situat în nord-estul Ucrainei și aproape de granița cu Rusia, a suferit pagube grave de la începutul invaziei, pe 24 februarie.

Mai multe rachete au lovit și portul ucrainean Mykolaiv, la Marea Neagră. Serviciile de urgență ucrainene spun că au recuperat mai multe cadavre din clădirea guvernului regional care a fost ținta unui alt atac rusesc. Numărul decedaților crește la 36.

Sirenele de raid aerian au sunat din nou duminică dimineața la Odesa, unde s-au ridicat nori groși de fum din diferite părți ale orașului. Autoritățile ucrainene nu au raportat imediat existența victimelor, dar ceea ce este sigur este deteriorarea infrastructurii logistice. Zonele folosite pentru depozitarea combustibilului au luat foc.

Porturile sudice au fost o altă țintă constantă pentru Moscova, care încearcă să separe Ucraina de Marea Neagră și să creeze un coridor din Rusia către Crimeea. Kremlinul își redistribuie trupele la est și la sud, iar liderii ucraineni avertizează că vor avea loc lupte grele.

Comments (0)
Add Comment