VIDEO/ Se înregistrează progrese în construcția liniei de înaltă tensiune Vulcănești-Chișinău

Aproximativ 100 de fundații, sau 20 la sută din numărul total necesar pentru pilonii Liniei Electrice Aeriene Vulcănești-Chișinău sunt în lucru, 80 dintre care au fost finalizate. Datele au fost prezentate de Unitatea de Implementare a Proiectelor în Energetică. Șantierul lucrărilor s-a extins pe mai multe segmente cu lungimea cumulativă de peste 30 de kilometri, sau cu aproximativ 20 la sută din lungimea Liniei Electrice Aeriene.

RUSLAN SURUGIU, directorul Unității de Implementare a Proiectelor în Energetică: „În fiecare zi, înregistrăm noi progrese. La ziua de astăzi, avem deja peste 100 de fundații pe care le avem în lucru, dintre care mai mult de 80 sut deja finalizate. Cu contractorul am agreat un plan de lucru, care ne dă semne de optimism că acest proiect va fi realizat în termeni stabiliți.”

Totodată, peste 70 la sută din proprietarii sau arendașii terenurilor unde au fost desfășurate lucrările au primit despăgubirile pentru exproprierea temporară sau permanentă a terenurilor.

RUSLAN SURUGIU, directorul Unității de Implementare a Proiectelor în Energetică: „Fiind direct responsabili de procedura de expropriere, echipa UCIPE depune efort pentru a ajunge la fiecare persoană pentru a explica care este procedura în ceea ce privește exproprierea, cum se fac evaluările în ceea ce privește compensațiile, cât și care sunt beneficiile atât pentru ei, cât și pentru țară în general.”

În același timp, directorul Unității de Implementare a Proiectelor în Energetică, Ruslan Surugiu, a dat asigurări că se va depune maxim efort pentru ca toate lucrările să fie finalizate în timp util.

RUSLAN SURUGIU, directorul Unității de Implementare a Proiectelor în Energetică: „Vom depune și în continuare efort pentru a asigura ca acest proiect să fie realizat în termeni stabiliți conform planului și a asigura ca persoanele să fie satisfăcute de eforturile pe care le depunem din numele statului.”

Linia Electrică Aeriană Vulcănești-Chișinău va avea o lungime de 157 de kilometri. Astfel, peste 500 de piloni și 1.500 de kilometri de conductoare vor face o legătură strategică dintre sud și centru prin intersectarea a opt raioane și 35 de localități.

 

Chișinău-VulcăneștielectricitateLinie Electrică AerianăUnitatea de Implementare a Proiectelor în Energetică
Comments (0)
Add Comment