VIDEO//Șor, către Stoianoglo: „Sunteți dezinformat”

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că procurorul general Alexandr Stoianoglo este dezinformat de către unii procurori, care se ocupă de cazul său, și îi protejează pe beneficiarii reali ai fraudei bancare. Din acest motiv, Ilan Sor s-a adresat astăzi cu un apel public către procurorul general Alexandr Stoianoglo, cu solicitarea de a interveni personal în rezolvarea problemei devalizării sistemului bancar moldovenesc.

Într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor a dezmințit unele declarații făcute recent de către procurorul general Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă.

„Dle Stoianoglo, joia trecută ați rostit două fraze la adresa mea. În primul rând, ați spus că termenul de răscumpărare a creditelor, la propunerea acționarilor, ar fi de 10-15 ani. Constat cu regret faptul că unii procurori, care se ocupă de cazul meu, vă dezinformează, protejând astfel beneficiarii reali ai furtului bancar. Și asta deoarece nimeni nu a discutat niciun termen și nici alte condiții ale tranzacției planificate. Cu părere de rău, timp de patru luni de când am anunțat propunerea acționarilor, nicio instituție a statului nu a considerat necesar să ne asculte propunerea și condițiile acesteia. Din punctul meu de vedere, aceasta reprezintă o infracțiune din partea funcționarilor de stat, care erau obligați să examineze propunerea mea privind recuperarea banilor, ceea ce înseamnă o injecție directă, altfel spus, restituirea banilor în buget”, a afirmat Ilan Șor.

Președintele Partidului „ȘOR” a respins și afirmațiile procurorului general potrivit cărora procurorii sunt gata oricând să audieze mărturiile suplimentare în dosarul lui Ilan Șor.

„Cu regret, sunt nevoit să constat din nou că sunteți în totalitate dezinformat de procurori, mai exact, o parte dintre procurorii care se ocupă de cazul meu, protejându-i astfel pe beneficiarii reali. Avocații mei au depus repetat cererea de a mi se oferi posibilitatea de a apărea în spațiul public, de a fi anulat mandatul ilegal de arestare emis pe numele meu și de a mă prezenta imediat la Procuratură, pentru a depune mărturii suplimentare care, în opinia noastră, vor face lumină pe deplin în tot ceea ce s-a întâmplat în acel moment. Cu părere de rău, în interesul beneficiarilor reali ai fraudei bancare, o parte dintre procurorii care se ocupă de cazul meu a refuzat de mai multe ori cererile și propunerile avocaților mei”, a mai declarat Ilan Șor.

Prin urmare, Ilan Șor îi solicită lui Alexandr Stoianoglo să se implice personal în rezolvarea problemei fraudei bancare.

„Ținând cont de interesul direct al statului în acest caz, vă rog să interveniți personal, astfel încât acei procurori care nu sunt interesați de descoperirea furtului și de recuperarea banilor în buget, fie să fie dați la o parte, fie vă rog să vă implicați personal în rezolvarea acestei probleme. Cred că este corect ca dumneavoastră, în calitate de procuror general, să fiți interesat în primul rând pentru restabilirea dreptății. Contez pe înțelegerea și reacția promptă din partea dumneavoastră”, a concluzionat Ilan Șor.

Comments (0)
Add Comment