VIDEO/ Start admiterii la universități. Ce facultăți aleg tinerii din nordul țării

În prima zi de admitere, sute de tineri au venit la universitățile din țară, pentru a depune dosarul la facultatea dorită. Una dintre instituții luată cu asalt a fost și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Viitorii studenți spun că au ales această universitate pentru a studia mai aproape de casă.

„La Drept. De ce ați ales această specializare? Este interesantă. Este aproape de casă și există posibilitatea de a avea o diplomă europeană.”

„Informatică. De ce ați ales această materie. La Colegiu am învățat aceeași materie și vreau mai departe. – De ce ați ales USARB. Știu că aici sunt posibilități bune și mi-am dorit anume aici.”

„La limbi. Engleză germană. De ce? De ce anume această specialitate? Limbile sunt o prioritate pentru că mi se dau ușor. Cunoașterea a două limbi noi oferă posibilitatea de cunoaștere, călătorii noi. Știu că universitatea este bună și puternică anume la această specialitate și de ce nu.”

Din cauza unor deficiențe tehnice ale platformei de depunere online a dosarelor, tinerii au avut mai multe dificultăți.

„Nu s-a primit pentru că site-ul nu merge bine. Ce specializare ați ales? Psihologia. De ce? Pentru că mă atrage această profesie.”

„Noi încă ne mai gândim. Dar ce specialitate? Ne gândim să alegem profesia de învățător, pentru că sunt puțini. Cu ce va atras această profesie. Am terminat colegiul de pedagogie și vrem să studiem mai departe.”

Ministerul Educației și Cercetării anunță că este în proces de remediere a tuturor deficiențelor apărute și dau asigurări că problemele vor fi remediate în scurt timp de către compania IT.

 

admitereBălțiuniversități
Comments (0)
Add Comment