VIDEO/ Un contingent al Armatei Naționale a fost detașat în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo

Cel de-al 18-lea contingent al Armatei Naționale a fost detașat în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, în cadrul unei ceremonii oficiale. Este vorba despre 41 de militari care vor contribui la menținerea păcii din regiune alături de camarazi din 26 de state cooperante.

În cadrul evenimentului, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon, a declarat că experiența pe care o vor obține militarii moldoveni în Kosovo va fi  valoroasă, având în vedere că pacea și stabilitatea în regiune este amenințată.

„Această detașare marchează cel de-al 18-lea contingent KFOR al Republicii Moldova în Kosovo, într-un moment în care efortul de menținere a păcii din Balcani este esențial. Efectivul Republicii Moldova este pregătit să se alăture celor peste 3000 de militari din cele 26 de țări care au militari în Kosovo. Contribuția la securitatea regională este o datorie nobilă”, a declarat Kent D. Logsdon.

La rândul său, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și-a exprimat încrederea că militarii moldoveni își vor reprezenta țara cu demnitate în această misiune.

„Din rapoartele primite cunosc faptul că ați avut o instruire foarte complicată, ați dat dovadă de profesionalism, ați trecut toate testele și sunteți apți pentru îndeplinirea misiunii. Sunt sigur că acest contingent, la fel ca și cele care au participat până acum în astfel de misiuni, va îndeplini cu succes această misiune. Republica Moldova devine un contribuitor la pacea și securitatea mondială”, a declarat ministrul Apărării.

Operațiunea de menținere a păcii din Kosovo a urmat operațiunii de pacificare a NATO lansate în 1999. Republica Moldova a detașat primul contingent de pacificatori ai Armatei Naționale în Kosovo la 8 martie 2014. Fiecare contingent își desfășoară misiunea pe o durată de 6 luni.

Anatolie NosatâiArmata NaționalăKosovo
Comments (0)
Add Comment