VIDEO/ Un informatician, reținut în dosarul cocainei camuflate într-un televizor

Un alt membru al grupului infracțional în dosarul cocainei de aproximativ 1.000.000 lei, camuflate în televizorul primit din Spania, a fost reținut, anunță oamenii legii.

Cazul a fost anunțat în martie, 2023, după care procurorii au trimis dosarul de învinuire a trei persoane spre examinare judecătorilor.

Între timp, investigațiile pe dosar au continuat, iar de curând a fost reținut un alt membru al grupului infracțional specializat în vânzarea drogurilor pe aplicația mobilă Telegram și spălarea banilor obținuți prin transferarea pe cartelele bancare ale altor persoane, din afara grupului.

Printr-o așa metodă, potrivit oamenilor legii, capul grupării ar fi „legalizat” cu complicii săi aproximativ 12.500.000 lei. Acum, unul din acești complici a fost reținut în cursul acestei săptămâni – informatician cu vârsta de 35 de ani, din Chișinău.

Iar pe lângă probele implicării acestuia în spălarea de bani, în cadrul perchezițiilor de la domiciliul acestuia a fost ridicat un laborator în care erau cultivate plante de cânepă în baza unei tehnologii modern, peste 60 de semințe de ciuperci cu efect psihoactiv, precum și două cântare la scară mică pentru porționarea drogurilor.

Suspectul a fost reținut pentru 30 de zile, iar investigațiile penale continuă.

Comments (0)
Add Comment