VIDEO/ Un medic a fost reținut pentru că ar fi comandat asasinarea fostului său asociat

Un medic a fost reținut pentru că ar fi comandat asasinarea fostului său asociat într-o clinică de ginecologie din Chișinău.

Motivul comandării asasinatului ar fi fost răzbunarea acestuia față de fostul partener de afaceri, care a refuzat să continue colaborarea după ce bănuitul a condiționat parteneriatul prin numirea într-o funcție de conducere în clinică a nurorii sale. Prin urmare, fostul partener și-a retras activele din clinică și a părăsit echipa, iar alți medici i-au urmat exemplul. În continuare, compania a falimentat, iar între timp fostul partener a pus pe roate o altă afacere în domeniul medical.

Potrivit datelor din dosar, bănuitul urma să-i plătească asasinului suma de 10.000 euro pentru executarea omorului. Pentru ca să-și atingă scopul fără ca să fie deconspirat, acesta comunica doar cu persoana care ar fi contactat direct cu asasinul – persoană care de fapt s-a dovedit a fi un investigator INI sub acoperire.

Bănuitul, deci, a achitat întâi 1.500 euro, iar restul celor 8.500 euro urma să-i achite odată cu prezentarea de către executorul comenzii a imaginilor fotografice privind asasinatul. În acest scop, bănuitul i-a făcut rost asasinului de un pistol automat Kalașnikov și 30 de cartușe, care i l-a prezentat intermediarului cu care comunica. Arma fusese furnizată fostului medic de către un fost luptător în conflictul din Afganistan, din raionul Dubăsari, care a luptat și în regiunea transnistreană și care este condamnat condiționat la patru ani închisoare.

Planul bănuitului, însă, a fost deconspirat odată cu achitarea celei de-a doua tranșe – moment în care a fost reținut, în flagrant cu suportul mascaților de la „Fulger” . Au urmat percheziții la fostul medic, de unde au fost ridicați peste 200.000 USD, peste 17.000 lire sterline, un pistol, înscrisuri de ciornă și telefoane mobile. Așa cum starea de sănătate a bănuitului s-a agravat, acesta a fost internat în spital, unde continuă să fie reținut. De asemenea, a fost reținut și fostul luptător afganez care i-a pus la dispoziție pistolul automat pentru executarea omorului, urmare a perchezițiilor de la domiciliul acestuia.

Urmează ca procurorii să cerceteze întreg probatoriul și să determine necesitatea solicitării arestului preventiv în privința ambilor bănuiți.

Comments (0)
Add Comment