VIDEO// Uraganul IDA a făcut ravagii în estul Statelor Unite. Bilanțul morților a ajuns la 50

În estul Statelor Unite, numărul morților este în creștere ca urmare a furtunilor de ploaie și a inundațiilor provocate de ciclonul tropical Ida. Presa raportează aproape 50 de morți din cauza intemperiilor.

Estul american a devenit astfel principala țintă a Ida, care călătorise anterior de-a lungul coastei de sud a Statelor Unite. Pe măsură ce furtuna s-a mișcat, puterea sa a scăzut, ceea ce nu a împiedicat Ida să provoace inundații severe. Președintele SUA, Joe Biden, s-a angajat să facă America mai rezistentă la dezastrele naturale.

(Joe Biden, președintele SUA)

„Voi urmări planul Build Back Better, care include investiții istorice în rețele electrice, modernizări la drumuri, poduri, apă, canalizare și sisteme de drenaj pentru a face întreaga infrastructură mai rezistentă la aceste tipuri de uragane, incendii și inundații, pentru că se vor întâmpla din ce în ce mai des”.

În timp ce Ida a lovit statele din est, în sudul orașului New Orleans, locuitorii se recuperează după dezastru, așteptând în rânduri lungi hrană și combustibil.

Comments (0)
Add Comment