VIDEO/ Usatîi anunță că va candida la alegerile prezidențiale

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, este reticent că alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie, 2023, motiv pentru care formațiunea, cel puțin deocamdată, nu și-a anunțat candidații pentru acest scrutin.

Usatîi, invitat la emisiunea ,,Puterea a Patra” de la postul nostrum de televiziune, a declarant că va candida în persoană la alegerile prezidențiale de anul viitor, când se încheie primul mandat al actualului președinte, Maia Sandu.

 (Renato Usatîi, președintele „Partidului Nostru”)

„Cum eu voi cunoaște că aceste alegeri vor avea loc sau nu vor avea o să vă anunț eu”

Potrivit lui Renato Usatîi, desfășurarea alegerilor locale generale este sub semnul întrebării, pentru că sondajele interne arată că PAS – partidul de la guvernare – va obține rezultate mai mici. Asta se va răsfrânge și asupra reputației președintelui Maia Sandu care, în opinia sa, își va depune candidatura pentru un nou mandate, în 2024.

(Renato Usatîi, președintele „Partidului Nostru”)

„Maia Sandu rămîne cu ale ei 37 la sută, dar Irina Vlah și Renato Usatîi se vor bate pentru turul II al alegerilor prezidențiale”.

 (Renato Usatîi, președintele „Partidului Nostru”)

„Nu trebuie să fii pro-rus și pro-european ca primul și cu ce voi merge eu în prezidențiale, ceea ce într-adevăr are dreptul președintele să o facă, președintele trebuie să fie un diplomat care atrage proiecte în țară, fără multe fotosesii, că doamna  Sandu se întrece ca și cum cu Dodon la numărul de state pe care le-a vizitat. Dodon, pe timpuri, se întrecea cu Mitropolitul Vladimir, care mai multe icoane pupă și care biserici vizitează.”

Liderul Partidului „Nostru” a declarat că „oameni au nevoie de rezultate”.

(Renato Usatîi, președintele „Partidului Nostru”)

„Astăzi oameni au nevoie de rezultat. Prima inițiativă care voi merge eu trebuie în fiecare sat șă ajung și să explic că doar prin resetarea statului și adoptarea unei Constituții noi, dar asta are dreptul să facă doar președintele referendum consultative”.

Totodată, liderul Partidului Nostru susține că va deține „o funcție mică” până la prezidențiale. De asemenea, Usatîi nu-i dă nicio șansă primarului Ion Ceban, dacă acesta ar putea candida la funcția de șef al statului, după ce ar câștiga alegerile locale generale.

Comments (0)
Add Comment