VIDEO/ Usatîi spune că Plahotniuc încearcă să revină în politica moldovenească

Fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, forțează revenirea în politica moldovenească. Cel puțin asta afirmă liderul formațiunii „Partidul Nostru”, care spune că Plahotniuc ar fi fost vizitat în Cipru de Nord, acolo unde s-ar afla în prezent, de aproape 300 de persoane din Republica Moldova. Printre acestea s-ar fi numărat actuali și foști primari, dar și președinți de raion. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, notează cei de la ziua.md.

(Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”)

„Acolo e „Doamne, Ferește”! El la toți le spunea vrăjeala că „m-am înțeles cu americanii, în aprilie mă întorc acasă”, spunea asta încă iarnă. Când au ieșit cu sancțiunile SUA, apoi Marea Britanie, UE, le spune că americanii i-au zis să mai aștepte un an și jumătate. El are și partide noi. Da, el încearcă să intre în cărți”.

Fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, nu se află în căutare internațională. Potrivit Ministrului de Interne, Ana Revenco, fișa lui Plahotniuc nu este una activă, motiv pentru care autoritățile centrale au lansat demersuri directe către autoritățile din țările în care se cunoaște sau în care se presupune că se află.

(Ana Revenco, ministrul de Interne)

„Statutul acestor persoane în baza de date Interpol nu a suferit schimbări, nici măcar în ultimul an. Urmează ca Procuratura din Moldova să primească răspuns corespunzător la aceste solicitari. Este o decizie independentă a Secretariatului Interpolului de a anunța pe cineva sau nu în căutare, urmare a analizei dosarului depus, nu doar în baza  exclusivă a informațiilor care sunt livrate, dar se analizează dosarul mult mai amplu și se ia in calcul prezența în spațiul public a persoanelor vizate în dosare.”

Pe 29 mai, dosarul „Frada bancară”, în care este vizat fostul lider al PDM, Vladmir Plahotniuc, a fost trimis în instanța de judecată. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea de Apel, în lipsa învinuitului.

În cadrul dosarului, fostul lider PD a fost pus sub acuzare pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

La sfârșitul lunii octombrie, 2022, Plahotniuc a declarat, în cadrul unui interviu, că intenționează să revină în politică. Fostul lider democrat a părăsit Republica Moldova în iunie, 2019.

 

Comments (0)
Add Comment