VIDEO/ Utilizarea cu încălcări a surselor alimentate cu energie electrică. IGSU vine cu informații despre riscurile la care se pot supune cetățenii

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a lansat un nou spot social prin care cetățenii sunt atenționați despre riscurile la care se pot supune în cazul utilizării cu încălcări a surselor alimentate cu energie electrică. În acest sens, specialiștii îndeamnă persoanele să verifice integritatea cablurilor înainte de exploatarea și conectarea în prize a aparatelor electrice.

Totodată, angajații IGSU recomandă evitarea suprasolicitării rețelelor electrice. Mai mult, o atenție deosebită trebuie acordată la decuplarea aparatelor electrice înainte de părăsirea birourilor, oficiilor, dar și propriilor locuințe pentru prevenirea producerilor incendiilor, dar și altor situații de risc legate de exploatarea surselor conectate la energia electrică.

„Spotul are drept scop informarea și sensibilizarea cetățenilor în exploatarea cu grijă a tuturor aparatelor electrice. Salvatorii și pompierii îndeamnă persoanele să se pătrundă de responsabilitate.”, mai menționează IGSU.

Potrivit IGSU, anual pe teritoriul Republicii Moldova se produc în mediu circa 114 incendii ca urmare a încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentelor și aparatelor electrice.

IGSU
Comments (0)
Add Comment