VIDEO//Vaccinul Anti-Covid-19 a ajuns și la Armata Națională

Campania de vaccinare împotriva noului virus COVID-19 a început astăzi și în Armata Națională. Preparatul a fost administrat lucrătorilor medicali din cadrul  lucrătorilor medicali din cadrul Spitalului Clinic Militar Central din Chişinău .

Potrivit informațiilor, cele 140 de doze de AstraZeneca au fost transmise Spitalului Clinic Militar Central din Chişinău de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, prin intermediul Direcției sănătate publică și siguranța alimentelor.

Cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate sâmbătă, 27 februarie, Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul AstraZeneca este precalificat de Organizația Mondială a Sănătății și înregistrat în Republica Moldova, de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la data de 26 februarie curent. Acesta are o eficacitate de 63-90%, intervalul de administrare fiind de la 4-12 săptămâni. Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat până în prezent în peste 50 de țări, prima țară fiind Marea Britanie, urmată de UE și India.

Comments (0)
Add Comment