VIDEO/ Zile numărate au mai rămas până la „Bunica și Bunelul Fest”. Seniorii sunt în febra pregătirilor

Au mai rămas zile numărate până la „Bunica și Bunelul Fest”, iar seniorii din nordul țării sunt în febra pregătirilor. Evenimentul se va desfășura pe 15 septembrie în centrul orașului Bălți. Agenda festivalului va cuprinde diverse ateliere meșteșugărești, zona de sănătate și fitness, spații de odihnă, tărâmul copiilor, evoluții artistice ale vedetelor naționale, târg de articole hand-made, precum și alte distracții plăcute pentru publicul de toate vârstele.

CONSTANTIN PASCARU, locuitorul satului Cajba, raionul Glodeni: „Festivalul este cea mai mare sărbătoare din an. Aici se vede forța, forța motrice a grupului de seniori și se participă la diverse probe, diverse probe care ne face pe noi să ne mobilizăm mai mult și să arătăm că grupul de seniori este unul care merită să fie apreciat.”

ION STATI, locuitorul satului Cajba, raionul Glodeni: „Pentru mine personal asta e sănătate, prima mai întâi sănătate și un mod sănătos de viață, mă simt mai în formă, mai tânăr.”

TAMARA PASCARU, locuitoarea satului Cajba, raionul Glodeni: „Membrii grupului de seniori „Vârsta de argint” am decis ca la proba de la Festivalul Bunelul și Bunica Fest, proba care este intitulată „Moștenire culturală” să facem o prezentare generală a muzeului nostru. Vrem să promovăm totul ce avem noi în localitate și să transmitem tinerii generații acest tezaur nemaipomenit al satului.”

Aproximativ 1.000 de seniori din întreaga țară, dar și din România, vor concura la o serie de probe online, iar urmăritorii îi vor alege pe cei mai talentați participanți.

VALENTINA STÎRCU, locuitoarea satului Obreja Nouă, raionul Fălești: „Facem o artă de colorat. Noi am aflat că terapia prin colorat are mari beneficii, asupra psihicului omului, liniștește. Am pregătit un videoclip unde arătăm ocupația noastră prin arta de colorat.”

ELENA LITVINIUC, locuitoarea satului Obreja Nouă, raionul Fălești: „Soacra mea m-a învățat să fac pateuri cu năut. Aluatul l-am făcut așa cum trebuie, am pus drojdie, am pus apă și sare, pe urmă năutul l-am pus la umflat în primul rând, în al doilea rând l-am dat prin mașina de tocat. Și a ieșit ceea ce trebuie, ce se vede aici.”

Festivalul se va încheia cu un eveniment de amploare, în cadrul căruia vor fi încoronați Miss Bunica și Mister Bunelul.

MARIA POSTOLACHI, locuitoarea satului Pelinia, raionul Drochia: „Pentru prima dată particip la așa un concurs Miss Bunica şi Mister Bunelul, suntem mândri. Avem șapte copii, 13 nepoți. Avem o familie numeroasă, nepoți frumoși, copii, sunt și peste hotare și în țară avem, ne întâlnim la sărbători, stăm la masă împreună, organizăm diferite concerte.” 

LIDIA RĂULEAN, locuitoarea satului Pelinia, raionul Drochia: „Sunt pasionată de mult timp de a scrie poezii, încă din copilărie și am hotărât acum la festivalul „Bunica și Bunelul Fest” să particip cu o poezia scrisă despre Moldova noastră. În rând cu lumea vrem să fim/ Să avem de toate, să muncim./ Și să trăim la noi acasă/ Că aici viața e frumoasă./ Să avem o țară cu cultură/ Cu oameni buni, cu voie bună/ Să ne respecte orișicine/ Și atunci totul va fi bine.”

NINA RÎCIU locuitoarea satului Pelinia, raionul Drochia: „Noi îndemnăm cu mare drag toată lumea de mare credință, toți cei care au trecut de vârsta de 50 de ani, să luăm parte activ la acest festival, care ne întrunește, care ne unește, care ne dă o speranță de viitor, ne dă o perspectivă.”

„Bunica și Bunelul Fest” este un eveniment despre oameni și pentru oameni, organizat de către Asociația Obștească „CASMED” și Rețeaua Națională a Seniorilor Activi din Moldova.

BălțiBunica și Bunelul FestfestivalSeniori
Comments (0)
Add Comment