Vlad Batrîncea: Ministrul Litvinenco ar trebui să-și dea demisia de onoare

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a cerut în cadrul ședinței Parlamentului țării, audierea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. Asta după ce, miercuri, 9 noiembrie, în spațiul public au apărut mai multe conversații ale ministrului Justiției, inclusiv cu privire la aranjarea concursului pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, în urma căruia, Veronica Dragalin a ajuns la cârma instituției.

„Considerăm că este necesar să fie adiat de Parlament. Să vină să dea explicații referitor la compromiterea statului de drept și a concursurile publice pentru ocuparea funcțiilor importante în sistemul Justiției și Procuraturii. În alte situații, oportună ar fi demisia de onoare a ministrului, pentru a nu periclita reforma Justiției. Uneori e mai bine să te retragi. În caz că dumnealui nu va accepta propunerea Blocul Socialiștilor și Comuniștilor  va înainta moțiunea simplă împotriva Ministerului Justiției”, a declarat Vlad Batrîncea.

Propunerea deputatului a fost respinsă de către deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Amintim că, contul de Telegram al președintelui R. Moldova, Maia Sandu, și cel al Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au fost sparte miercuri, nouă noiembrie. Pe cele două conturi a apărut același mesaj cu un conținut dubios.
În mesajele apărute a fost înserat și un link al unui site care făcea trimitere la mai multe conversații private atribuite ministrului Justiției Sergiu Litvinenco au fost făcute publice pe un site. Administratorii site-ului susțin că aceasta ar fi „cea mai mare scurgere de corespondență privată a oficialilor de rang înalt din Republica Moldova”.
PSRMSergiu LitvinencoVlad Batrîncea
Comments (0)
Add Comment