Vlad Filat, despre rezultatul alegerilor din Găgăuzia: „Sunt efectul direct al guvernării Maiei Sandu și PAS”

Rezultatul alegerilor din Găgăuzia sunt extrem de periculoase pentru Republica Moldova și viitorul ei european. O spune fostul premier al țării, Vladimir Filat, care a venit cu o reacție pe rețelele de socializare, după apariția rezultatelor preliminare ale alegerilor de duminică pentru funcția de Bașcan al Găgăuziei.
Potrivit acestuia, primii trei clasați ar fi oamenii pe care a mizat Moscova în aceste alegeri.
„În primul rând, primii trei clasați sunt oamenii pe care a mizat Moscova în aceste alegeri: Evghenia Guțul candidatul lui Șor, Grigorii Uzun candidatul PSRM și al lui Dodon. De asemenea parte a coloanei a 5 este și Victor Petrov. Chiar dacă rezultatul alegerilor va fi anulat, starea alegătorilor va rămâne aceiași”, a scris Vladimir Filat.
Mai mult, acesta spune că rezultatele alegerilor sunt efectul direct al guvernării Maiei Sandu și PAS.
„O foarte proastă guvernare, țâfna cu care tratează oamenii și celelalte partide, neputința de a genera soluții la problemele social economice care macină societatea și aroganța cu care au tratat Găgăuzia au dus la acest rezultat. Incapacitatea actualei puteri de a bloca fluxul de bani murdari și de a opri fărădelegea a devenit o problemă ce amenință securitatea națională și vectorul pro-vest putând transforma Republica Moldova într-un vector de instabilitate regională. Dacă nu se va crea o alternativă puternică, pro-europeană actualei guvernări, rezultatul din Găgăuzia riscă să se repete la nivel de Republică în următoarele scrutine electorale.
Sunt lăudabile felicitările și încurajările partenerilor externi, dar la vot merg doar cetățenii moldoveni, iar rezultatele din Găgăuzia arată că suntem la un pas de a rămâne cu Maia Sandu îmbrățișată de liderii occidentali, iar noi cu Șor la guvernare. Trist, foarte trist…”, a mai menționat ex-premierul țării.
Amintim că, conform datelor preliminare, urmează a fi organizat turul doi al alegerilor în UTA Găgăuzia, unde se vor lupta candidatul susținut de PSRM, Grigorii Uzun și candidatul Partidului ȘOR, Evghenia Guțul.

 

La alegerile din Găgăuzia au votat un total de 57.019 alegători, dintre care 50.892 pe liste principale și 6.127 pe liste suplimentare. Prezența la vot a fost de 57,8%.

AlegeriGăgăuziaMaia SanduPASVlad Filat
Comments (0)
Add Comment