Vladimir Putin a anunțat un amplu program de înzestrarea a armatei și marinei militare ruse

Vladimir Putin a anunțat un amplu program de înzestrarea a armatei și marinei militare ruse. Liderul de la Kremlin a enumerat tipurile de arme moderne care vor intra în dotarea trupelor Rusiei. Anunțul vine la o zi după ce a semnat un decret pentru creșterea efectivelor armatei cu 180 de mii de soldați.

Vladimir Putin, liderul de la Kremlin: „Implementăm un program cuprinzător de reechipare a armatei și marinei, ceea ce înseamnă că trupele vor primi nu mostre individuale, ci serii de arme moderne de înaltă precizie și vehicule blindate, avioane, sisteme de detectare și contraatac al inamicilor, sisteme de control și comunicare. Și, desigur, sisteme de aeronave fără pilot de diferite tipuri, de la strategice și grele la mici și ultramici. Și acestea sunt aeronave de recunoaștere, sisteme de atac, sisteme de contraatac de patrulare, ingineri de luptă, geniști și luptători”.

Putin, care a lansat campania militară împotriva Ucrainei în februarie 2022, a dispus de asemenea guvernului să aloce fondurile necesare creşterii efectivelor armatei ruse.

Ultimul decret de acest fel emis de Putin datează din decembrie 2023, când efectivele armatei ruse au crescut cu aproape 170.000, după ce ordonase în august 2022 creşterea lor cu 137.000 de militari.

De asemenea, în septembrie 2022, Putin a ordonat mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti pentru susţinerea operaţiunilor militare pe frontul ucrainean. În perioada scursă de atunci nu a mai ordonat nicio altă mobilizare, estimând suficient numărul celor care se oferă voluntari pentru a intra în rândurile armatei.

armatăVladimir Putin
Comments (0)
Add Comment