Vladislav Clima o dă în judecată pe Maia Sandu și cere verificarea decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel

Vladislav Clima a atacat în judecată decretul președintelui Maia Sandu prin care el a fost scos din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Vladislav Clima a acționat-o în judecată pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Potrivit zdg.md, Clima solicită Judecătoriei Chișinău să fie verificată legalitatea decretului prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel.

La 11 iunie, Vladislav Clima a expediat o cerere prealabilă în adresa Președinției prin care a solicitat verificarea legalității și anularea decretului semnat de Maia Sandu, prin care a fost demis din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Solicitat atunci de Ziarul de Gardă, Vladislav Clima a spus că „deși legea îi oferă dreptul de a cere suspendarea decretului la autoritatea emitentă și apoi în instanță, la etapa prejudiciară nu va face uz de el pentru a nu admite utilizarea justiției în campanie electorală”.

Pe 28 mai, șefa statului a semnat un decret privind revocarea lui Vladislav Clima din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, numit anterior printr-un decret semnat de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Comments (0)
Add Comment