Voicu: Judecătorul Ceauș ar fi fost răpit de cetățeni ai Ucrainei

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceauș ar fi fost răpit din Moldova chiar de către cetățeni ai Ucrainei, care au venit în țara noastră anume pentru asta începând din 23 martie curent, inclusiv în ziua producerii răpirii, adică la 3 aprilie.

Cel puțin asta dă de înțeles ministrul nostru de Interne, Pavel Voicu, care a fost convocat azi la acest subiect de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Potrivit unui comunicat de presă venit de la Guvern, ministru Voicu declară că “poliția și procurorii au stabilit un cerc de persoane, având cetățenia altui stat, care au intrat în țara noastră începând din 23 martie, inclusiv în ziua producerii răpirii, iar acum se mizează mult pe o colaborare bună cu structurile de drept din Ucraina”.

Mai mult chiar – ministrul nu neagă informația apărută în presă potrivit căreia judecătorul Ceauș ar fi fost scos din Moldova în portbagajul unei mașini cu numere ale Coprului Diplomatic, ce aparține Ambasadei Ucrainei de la noi. Ministrul de Interne zice în acest context că “transportul diplomatic are statut special și nu pot fi supuse verificărilor”.

Deocamdată doar o singură persoană a fost reținută în acest caz, anunță Poliția de la Chișinău.

În același timp, Serviciul de Securitate de la Kiev a refuzat să comenteze acest caz, dar pe de altă parte deja au apărut poze cu aceasta după răpiere, în care se vede că a și fost bătut.

Ceauş este considerat ca fiind un judecător apropiat ex-preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, cel care şi l-ar fi ajutat să fugă în Moldova, unde s-a bucurat de protecţia lui Vladimir Plahotniuc, care la fel era în relaţii bune cu Poroşenko.

În cadrul vizitei oficiale a Maiei Sandu la Kiev, preşedintele Vololdimir Zelenski a abordat subiectul extrădării judecătorului ucrainean din Moldova în țara vecină.

 

Comments (0)
Add Comment