Voluntarii implicați în gestionarea refugiaților din Ucraina au fost decorați de A.O. „Ștefan cel Mare și Sfânt”

Asociația Obștească „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Republica Moldova, condusă de Andrei Batereanu, în cadrul unui eveniment unic – „30 pentru 30” – dedicat dedicat voluntarilor care s-au implicat în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, i-a decorat pe cei mai activi. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, la Muzeul Național de Istorie al Moldovei.

Mie-mi vine foarte greu să mă exprim, pentru că simt o energie enormă care vine de la fiecare dintre voi, dar o să vă mulțumesc, a vă transmite recunoștință, a vă mulțumi pentru nopțile nedormite, pentru că nu ați stat acasă, lângă copiii voștri, pentru că ați dat din puținul pe care-l aveți”, a declarat Andrei Batereanu, președintele Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Dacă-n mod protocolar ne adresăm după funcția și numele lui, astăzi vă spun – dragi prieteni. Sunt foarte bucuros că, inspirat de voievodul țării noastre, Sfântul Ștefan cel Mare, cu ocrotirea lui permanentă, dumneavoastră ați văzut cum sfinții lucrează, cum sfinții ne inspiră, cum sunt împreună cu noi, când noi nu avem soluții, însă ei ne dau curajul să începem un lucru”, susține Episcopul Basarabiei de Sud, Veneamin Goreanu.

Mulțumesc tuturor acelor voluntare care și până astăzi sunt în toate punctele de trecere a frontierei de stat. A fost posibil”, a afirmat șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

Vreau să mulțumesc Președinției, Parlamentului, Primăriei Chișinău pentru implicarea și solidaritate de care au dat dovadă”, a declarat, la final, Președintele Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Andrei Batereanu.

La eveniment au fost decorați reprezentanți ai Primăriei Chișinău, TIKA, FMF, IGPF, BMA, Doina Cernavca, Linella, Felicia și alții.

Comments (0)
Add Comment