Voronin, critici în stânga și-n dreapta: „Mă cuprinde amărăciunea și rușinea pentru ceea ce se întâmplă astăzi în țara noastră”

Vladimir Voronin, președinte al Moldovei în două mandate, din 2001 până în 2009, a venit cu o reacție, după ultimele evenimente de pe arena politică de la Chișinău. „Mă cuprinde amărăciunea și rușinea pentru ceea ce se întâmplă astăzi în țara noastră”, a comentat liderul PCRM, care a mai declarat că cei de la guvernare „sunt preocupați de un iarmaroc politic de partajare a puterii”.

El îi acuză că, deși „oamenii se îmbolnăvesc și mor în fiecare zi, în fiecare ceas, timp de un an de la începutul pandemiei, aceștia nu au propus niciun program de salvare a oamenilor, nu au cumpărat nicio doză de vaccin”.

După care, spune Voronin, președintele și Parlamentul trebuie să formeze un guvern funcțional: „sunteți obligați ca, în cel mai scurt timp, să formați și să confirmați un guvern plenipotențiar, care să-și asume organizarea și întreaga responsabilitate pentru realizarea măsurilor de ameliorare a complicatei situații epidemiologice din țară”.

În încheiere, liderul PCRM spune că, dacă clasa guvernantă nu va face acest lucru, noile jertfe ale pandemiei vor fi pe conștiința ei.

Comments (0)
Add Comment