Voronin: „Guvernarea trebuie să plece. Nu-i duce capul la nimic”

PSRM și PCRM au semnat documentele privind crearea blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Vladimir Voronin, președintele PCRM

Este făcută o mică analiză a situației care ne-a pus să formăm acest bloc. Noi am participat la alegerile parlamentare. Analiza acestei participări poate fi considerată pozitivă. De mai multe luni, noi activăm împreună, fiind o activitate constructivă. Tot ceea ce propunem noi nu este acceptat, dar asta este deja treaba guvernării.

Ceea ce ne obligă pe noi este situația tragică din Republica Moldova, după ce la guvernare au venit anumite personaje. Noi am spus că nu avem încredere în acest guvern, pentru că nu sunt profesioniști, adică membrii guvernului, dar și în Parlament, unde sunt persoane „vai de capul lor”. Pe dânșii nu-i doare de nimic. Scopul principal al acestui bloc este să salvăm țara, cu oameni bogați, cu dezvoltarea ramurilor economiei țării noastre și să fim prieteni cu toate țările. Noi avem experiență. Și noi, și socialiștii. Gavrilița e ocupată prea mult pentru a citi ce s-a făcut în anii 2001-2008. Acest guvern trebuie să plece. Mai departe o să vedem ce facem cu acest Parlament. Pe ei nu-i duce capul la nimic.

Eu înțeleg ce înseamnă să conduci țara. Țara, astăzi, nu este condusă de nimeni. Ei se joacă de-a condusul. Nu pot opri nimic, nici prețurile.

Comments (0)
Add Comment