Vreme caldă, dar instabilă. Prognoza meteo pentru ziua de vineri

Vineri ne promite valori termice pozitive, dar vreme instabilă atmosferic, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Mai exact, în următoarele 24 de ore, cerul va redeveni parțial înnorat, fenomen meteo care va readuce în Republica Moldova și precipitațiile de scurtă durată.

Inițial, stropii de ploaie vor cădea doar pe arii restrânse. Cu toate acestea, maximele înregistrate vor rămâne ridicate pentru această perioadă a anului. Vântul va bate moderat.

În aceste condiții, maxima resimțită, la Nord, va urca până la +5 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală, temperatura aerului va atinge +8 grade Celsius, iar în partea de Sud a țării se va situa în jurul valorii de +9 grade.

Noaptea însă, minima nu va suferi nicio schimbare, respectiv va oscila între -3 și +1 grad Celsius.

În zilele următoare, deși valorile termice înregistrate ziua își vor păstra tendința pozitivă, vremea, în general, va fi mohorâtă. Cerul va fi înnorat, iar precipitațiile sub formă de ploaie se vor transforma și în lapoviță. Totodată, și vântul ar urma să bată mai tare, cu posibile intensificări seara și dimineața, potrivit datelor actualizate ale Serviciului Hidrometeorologic.

Prognoza meteoServiciul Hidrometeorologic de Stat
Comments (0)
Add Comment