Zeci de mii de migranți au fost arestați la frontiera Mexicului cu SUA, în doar o lună

Arestările de migranţi la frontiera SUA cu Mexicul au atins în martie cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, potrivit celei mai recente statistici. Aceste date vin în contextul în care preşedintele Joe Biden este acuzat de opoziţie că minimizează criza de la granița cu Mexic.

Peste 172.000 de persoane au fost arestate de poliţia de frontieră luna trecută, după ce au încercat să intre ilegal pe teritoriul american, cu 71% mai multe decât în februarie. Printre acestea se numără tot mai mulţi minori izolaţi, al căror număr s-a dublat într-o lună.

Opoziţia republicană îl acuză pe preşedintele Joe Biden că a provocat un efect de domino atunci când a relaxat politicile privind migraţia ale predecesorului său Donald Trump. El a creat „un tsunami uman”, a acuzat recent senatorul Lindey Graham.

De când a devenit preşedintele SUA, Joe Biden a suspendat expulzările imigranţilor fără acte, a introdus un proiect de lege pentru a le oferi o cale spre obţinerea cetăţeniei şi a început să admită o parte dintre solicitanţii de azil care aşteaptă de luni de zile în tabere de migranţi în Mexic.

Comments (0)
Add Comment