Zeci de susținători ai lui Navalnîi au fost reținuți, din nou, la Moscova

Protestatarii s-au înghesuit în dube de poliție, familiile făcând coadă pentru a aduce mâncare sau îmbrăcăminte rudelor aflate în detenție.

În Rusia, imaginile și mărturiile se înmulțesc după arestările în masă ale activiștilor pro-Navalnîi. Aproape 6.000 de persoane au fost arestate weekendul trecut în toată Rusia, alte 4.000 în weekendul anterior.

Drept urmare, deținuții care dorm pe coridoarele secțiilor de poliție supraaglomerate sau obligați să rămână aproape 24 de ore în camionete supraîncărcate. Alții au fost transferați la centre pentru migranți, din lipsă de locuri.

Într-o declarație, ministerul rus de interne respinge acuzațiile de rele tratamente și susține că a avut situația sub control. Valul de proteste s-a răspândit în cele unsprezece fusuri orare care traversează Rusia, de la Moscova până în Siberia. O represiune puternic condamnată de Uniunea Europeană și Statele Unite, care cer eliberarea lui Alexey Navalnîi.

Adversarul, condamnat de un tribunal de la Moscova, trebuie să execute o pedeapsă de doi ani și opt luni. Susținătorii săi par hotărâți să continue revolta.

Comments (0)
Add Comment