Zelenski afirmă că normele Cartei ONU vor contribui la încheierea războiului

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat detaliile presupusului său „plan de victorie”, în care a afirmat că Rusia ar trebui să fie „forțată” să ajungă la pace pe baza Cartei Organizației Națiunilor Unite.

Vorbind în cadrul Adunării Generale a ONU, președintele ucrainean a făcut apel la partenerii săi internaționali pentru a forța Rusia să facă pace. El a calificat invazia Rusiei drept o „nebunie” și a declarat că, potrivit informațiilor de care dispune Ucraina, Rusia intenționează să atace trei centrale nucleare din Ucraina.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Într-o zi, în această sală, se va spune cu siguranță că războiul Rusiei împotriva Ucrainei a luat sfârșit. Nu înghețat, nu suspendat, nu uitat, ci cu adevărat încheiat. Și acest lucru se va întâmpla nu pentru că cineva s-a săturat de război. Nu pentru că cineva a negociat ceva cu Putin. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia pentru că carta ONU va funcționa”.

Zelenski a cerut ONU să oblige Rusia să respecte Carta ONU, afirmând că „din primele secunde ale acestui război, Rusia a făcut lucruri care nu pot fi justificate de Carta ONU”, cum ar fi „uciderea copiilor” în Ucraina.

Zelenski a declarat anterior că planul ar fi „începutul și fundația” oricăror viitoare discuții de pace cu Rusia, deoarece ar prezenta termenii în care Ucraina este pregătită să negocieze.

Cu toate acestea, într-un interviu acordat emisiunii Good Morning America, Zelenski a declarat, de asemenea, că, în opinia sa, președintele rus Vladimir Putin nu este în prezent pregătit să înceapă negocierile. De asemenea, planul nu include nicio propunere de concesii față de Rusia.

Cartea Organizației Națiunilor UniteUcrainaVolodimir Zelenski
Comments (0)
Add Comment