Zelenski, discurs în Parlamentul britanic: „Nu vom ceda și nu vom pierde”

Deputații Camerei Comunelor a Parlamentului Britanic s-au ridicat și l-au aplaudat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, care li s-a adresat prin intermediul unei conferințe video. În mesajul său, el a vorbit despre ultimele 13 zile și a făcut referiri la discursul lui Winston Churchill din 1940.

Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„Nu vrem să pierdem ceea ce avem, ceea ce este al nostru – Ucraina. Așa cum nu ai vrut să-ți pierzi insula când naziștii se pregăteau să înceapă bătălia pentru marea ta țară, bătălia pentru Marea Britanie”.

Boris Johnson, premierul britanic

„Marea Britanie și aliații noștri sunt gata să continue presiunea, gata să continue să sprijine prietenii ucraineni cu armele de care au nevoie pentru a-și apăra patria, pe care o merită”.

În discursul său, Volodymyr Zelenskyy a menționat spațiul aerian deasupra Ucrainei. SUA și NATO au refuzat până acum să înființeze o zonă de excludere a zborului acolo, temându-se de o escaladare necontrolată a conflictului.

Între timp, noaptea trecută, Orașul Sumî din Ucraina a fost transformat în ruine în urma bombardamentelor rusești. Potrivit presei ucrainene, în urma bombardamentelor, au fost uciși civili, bătrâni și copii. Aproximativ cinci mii de persoane au fost evacuate din Sumî.

t.me/nexta_live/20657

De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că continuă luptele pentru apărarea orașului Cernihiv.

Comments (0)
Add Comment