Zelenski: „Intrarea în NATO este singura modalitate prin care poate fi oprit conflictul cu Rusia”

Ucraina își dorește să devină cât mai rapid membră NATO – o spune președintele acestei țări, Volodimir Zelenski, care a cerut conducerii alianței să grăbească procedura de aderare. Președintele ucrainean este de părere că intrarea în NATO este singura modalitate prin care poate fi oprit conflictul cu separatiștii din estul țării, în Donbas și Lugansk.

Zelenski a discutat cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după o accentuare a confruntărilor în regiunile separatiste, dar și din cauza unei consolidări a capacităților militare ruse în zonă despre care ucrainenii cred că va duce la o escaladare a conflictului cu separatiștii.

De asemenea, președintele ucrainean spune că țara sa este pregătită și angajată spre îndeplinirea reformelor necesare pentru a intra în NATO.

Săptămâna trecută, patru soldați ucraineni au fost uciși, iar șapte au fost răniți în timpul unor confruntări armate cu separatiștii susținuți de Rusia, aceasta fiind confruntarea cea mai sângeroasă din acest an, până acum.

Comments (0)
Add Comment