Zimbru Chișinău, tot mai aproape de faliment

Şoc în fotbalul moldovenesc. Unul din cele mai titrate cluburi din istoria fotbalului autohton, Zimbru, riscă să nu mai evolueze în noua ediţie a Diviziei Naţionale, odată ce, marți, mai mulți jucători au fost anunțati că au rămas liberi de contract, ceilalți fiind încă în vacanță.
Nemulțumiți de situația creată, mai mulți suporteri, în frunte cu Ion Testimițeanu, fost fundaș la Zimbru, s-au adunat astăzi în fața stadionului pentru a găsi o soluție ce ar permite evitarea unei eventuale falimentări a grupării
SNCVideo M2U365: 01:26-01:48 (Ion Testimițeanu, fost fundaș Zimbru)
„Posibil să scriem scrisori la Guvern, la Președinte, la UEFA, la FIFA, ca să înțelegem ce se întâmplă în țara noastră cu fotbalul, cu cei care dezvoltă fotbalul în țară. De ce dispar echipe? De ce Guvernul este indiferent la tot ce se întâmplă în fotbalul nostru moldovenesc”.
Potrivit lui Testimițeanu, până în prezent, nimeni din conducerea clubului nu a oferit vreun răspuns clar.
SNCVideo M2U365: 03:10-03:44 (Ion Testimițeanu, fost fundaș Zimbru)
„După cum am înțeles, și suporterii, și reporterii și toți care nu sunt indiferenți nu am primit niciun răspuns. De asta, poate, o să găsim o soluție cumva să scriem scrisori spre Guvern, spre Președinte, spre Federația de fotbal… Cum e posibil să se distrugă fotbalul în Republica Moldova?”.
Nici patronul și nici președintele echipei din strada Butucului, Dorin Ciornîi, respectiv Alexandru Oprea nu au venit cu o reacție în acest sens.
Zimbru Chișinău a fost fondat în 1947, iar de-a lungul timpului a cucerit opt titluri de campioni, șase Cupe şi o Supercupă a Moldovei.

Comments (0)
Add Comment