Compania AZAL – Azerbaidjan Airlines a lansat zboruri directe din Chișinău spre Baku

Compania aeriană AZAL – Azerbaidjan Airlines, a lansat astăzi, în premieră, zboruri directe regulate de pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), spre orașul Baku, Aeroportul Heydar Aliyev.

Zborurile vor fi operate cu o frecvență de două ori pe săptămână, luni și vineri, cu aeronave de tip Embraer 190.

La ceremonia de inaugurare a participat Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în R. Moldova, Gudsi Osmanov, șeful direcției vânzări a AZAL, Cingiz Mursalov și directorul administrativ interimar al Aeroportului Chișinău, Constantin Vozian.

Fiind o premieră, cursa Baku – Chișinău a fost întâmpinată tradițional de Aeroportul din Chișinău cu pâine și sare și a trecut spre platformă pe sub o „arcadă” formată din jeturi de apă generate din două autospeciale ale pompierilor.

Orașul Baku, capitala Azerbaidjanului, este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din regiunea Caucazului, un oraș cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă, care oferă o varietate de atracții turistice, scrie MOLDPRES. 

La începutul lunii august, Azerbaidjan Airlines – AZAL a anunțat că va opera zboruri directe regulate din Chișinău spre Baku. Tot atunci, alte două companii – Southwind Airlines și Israir – au comunicat că vor lansa zboruri din Chișinău.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata