Conducerea Partidului Socialiștilor (PSRM) a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene în Republica Moldova. La întrevedere au participat Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, secretar executiv al PSRM, Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii blocului Comuniștilor și Socialiștilor, precum și membrii Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari și Maxim Lebedinschi.
Potrivit PSRM, părțile au abordat mai multe chestiuni, inclusiv situația social-economică actuală din țară și creșterea tensiunii în domeniul securității Republicii Moldova.
Reprezentanții PSRM au menționat că, pentru a stabiliza situația din țară, este necesară respectarea necondiționată a principiilor statului de drept și a Constituției, renunțarea la interesele politice personale și de grup. PSRM pledează pentru un stat suveran și unificat, pentru păstrarea neutralității permanente a Republicii Moldova.
Vlad Batrîncea a subliniat că menținerea păcii și unității țării este astăzi principala prioritate pentru PSRM și principala năzuință a cetățenilor.
Zinaida Greceanîi a remarcat că Parlamentul trebuie să devină un exemplu de cooperare și interacțiune în chestiuni ce vizează luarea celor mai importante decizii cu privire la soarta țării, exprimându-și regretul că astăzi suntem martorii unei divizări și confruntări în legislativ.
Olga Cebotari a menționat că PSRM pledează pentru menținerea cooperării atât cu UE, cât și cu CSI, pentru integrarea economică multiaspectuală, obiectiv care reflectă dorința majorității cetățenilor.
„PSRM este un factor important în asigurarea stabilității în țară, dorim să contribuim la crearea unui viitor mai bun pentru o Moldovă pașnică și dezvoltată, ceea ce își doresc majoritatea cetățenilor țării”, a subliniat Olga Cebotari.
Maxim Lebedinschi a informat reprezentanții misiunilor diplomatice că problema legată de statutul de neutralitate al Republicii Moldova trebuie abordată nu doar din punct de vedere politic, ci, în primul rând juridic, subliniind ca acest statul este consfințit în art. 11 din Constituție și reprezintă o alegere conștientă și durabila a poporului Republicii Moldova.
Pe final, părțile au remarcat efectul pozitiv al dialogului dintre misiunile diplomatice cu opoziția, convenind asupra continuării schimbului de opinii.