Covid-19 s-a întors în România. Autoritățile recomandă masca

Virusul Covid-19 a revenit, oficial, în România. Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că România a ajuns la 2.000 de cazuri pe zi.

Începerea noului an școlar a dus la apariția unui nou val de Covid-19. Alexandru Rafila a declarat că România a ajuns la 2.000 de cazuri pe zi, însă se așteaptă ca cifra să mai scadă în următoarea perioadă.

„A revenit şi în România, ca şi în alte ţări. În momentul de faţă avem circa 2.000 de cazuri pe zi. Formele nu sunt aşa de grave cum au fost în alte valuri anterioare. De curând am început şi o să terminăm foarte rapid achiziţia unor alte antivirale care sunt disponibile în momentul de faţă pe piaţă. Chiar mâine va fi o şedinţă cu spitalele din Bucureşti să vedem dacă există probleme în ceea ce priveşte spitalizarea pacienţilor”, a declarat Alexandru Rafila, la Europa FM, potrivit Fanatik.ro.

Oficialul statului român e de părere că persoanele infectate, sau care prezintă simptome, au datoria să-i protejeze pe cei din jurul lor, prin purtarea măștii, cel puțin în spațiile aglomerate. Rafila spune că că această măsură trebuie aplicată chiar și în lipsa unor restricții stabilite prin lege.

„Poţi să te duci la medicul de familie. Dacă ai o formă care să împiedice activitatea, atunci primeşti concediu medical. Dacă cumva nu mai există restricţii în ceea ce priveşte circulaţia persoanelor infectate, dar recomandarea utilizării măştii de o persoană care este simptomatică, de exemplu, mai ales atunci când merge în comunitate, merge cu autobuzul, există şi rămâne.

Cred că este o chestiune de responsabilitate. Dacă suntem răciţi, atunci să încercăm să nu răspândim infecţia. Este un lucru bine-cunoscut”, a mai explicat Alexandru Rafila,

Ministrul sănătății a mai declarat că a luat în calcul posibilitatea ca unele spitale să se supraaglomereze din cauza creșterii numărului de cazuri cu persoane care au simptome severe de Covid-19.

El spune că în București, există deja această tendință. De exemplu, spitalele ”Matei Balș” și ”Victor Babeș” se confruntă deja cu o creștere a numărului de pacienți. Una dintre soluții ar fi redistribuirea acestora către alte centre.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata